Lengte van de route: De route heeft een lengte van 11 kilometer.

Markering: De route is gemarkeerd met de zwarte internationale MTB-markering (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Je kunt de route starten bij: – Beachclub Vifero. (voorheen Strandpaviljoen Meerwijck)Strandweg 4, 9606 PR Kropswolde.

Parkeer plaats: Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Omgeving: De omgeving van Meerwijck is zeer afwisselend; van mooie polders, weides tot bossen. Dit gebied is nog altijd aan verandering onderhevig. De polders dienen ook als waterberging, in tijden wanneer er veel water valt. Ook kunt u Schotse Hooglanders en wilde paarden tegen komen. Maar ook bijzondere vogels en andere diersoorten. Het Gorechtpark is ook een onderdeel van deze route, het park is in de jaren zestig van de twintigste eeuw aangelegd. Het park is vijftig hectare groot, er zit een scoutinggroep gevestigd en ook kunt u een bezoek brengen aan het NME-gebouw van Stichting Natuur- en Milieueducatie Hoogezand-Sappemeer.

Aard van de route: De mountainbike route in en om het gebied Meerwijck en Gorechtpark heeft een lengte van ongeveer 11 kilometer. De route is uitdagend met een aantal verrassende singletracks en mooie beklimmingen. Af en toe is de route zelfs spectaculair te noemen, zoals bij de steile afdaling in het Gorechtpark. Het grootste deel van de route is gemaakt voor de beginnende en/of gemiddelde mountainbiker. U dient wel rekening te houden met andere bezoekers, de route is ook een onderdeel van Trailrunning route Meerwijck.

Geef elkaar de ruimte a.u.b.

LET OP

Het berijden van de route is geheel op eigen risico. De gemeente of wij als vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook: aan u/uw materiaal/derden.