De omgeving van het recreatiegebied/natuurgebied is zeer afwisselend; van polders, weides en het bos van Meerwijck. Maar ook het Zuidlaardermeer is een bijzonder gebied, met een zeer rijke geschiedenis. Het gebied is nog altijd aan verandering onderhevig, en herbergt bovendien bijzondere natuurwaarden. 
De polders dienen ook als waterberging, in tijden wanneer er veel water is gevallen. Ook kunt u Schotse Hooglanders, en wilde paarden tegen komen. Maar ook bijzondere vogels zoals: Witwangstern, Zwarte sterns. Maar ook andere diersoorten zoals de bekende Bever, deze zijn in 2008, 2009 en 2010 uitgezet. 

Laat u verrassen door de leuke uitdagingen op de paden, en mooie kleine afdalingen en beklimmingen op deze trailrun route.

Markering: De route heeft nu als markering (Twee zwarte footprints)

Startlocatie: Je kunt de route starten bij Beachclub Vifero (voorheen Strandpaviljoen Meerwijck).

Strandweg 4, 9606 PR Kropswolde.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

GPX bestand downloaden 

Het grootste deel van de route is gemaakt voor de beginnende en/of gemiddelde trailrunner. U dient wel rekening te houden met andere bezoekers, de route is ook een onderdeel van de Mountainbike route Meerwijck, geef elkaar de ruimte a.u.b. 

LET OP

Het rennen en/of wandelen van deze route is geheel op eigen risico. De gemeente Midden-Groningen en/of wij vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook aan u/uw materiaal/derden!